Hoe ga je nu zelf aan de slag om appelflappen te maken?
1. leg alles klaar
* 1 eigeel
* 1 koffie lepel suiker
* 1 snuifje kaneel
* 1 lepel bloem
* 1 vierkant stuk bladerdeeg
* deegrol
* aardappelmesje
* keukenborsteltje
* een dunschiller
* 2 kopjes
* een lat
* snijplank
* bakpapier
* oven
* vork
* koffielepel
* aardappelboor
* potje
2. Verwarm de oven voor op 180° en strooi 1 koffielepel bloem op de tafel.
4. Rol met de deegrol de bladerdeeg open en snij een stuk van ongeveer 12 cm op 12 cm uit in het bladerdeeg.
5. Haal het klokhuis uit de appel met de appelboor en snij vervolgens de appel in 4 stukjes. Dan schil je de appelstukjes.
6. De kinderen snijden de appels in kleine stukjes.
9. Strooi een snuifje kaneel op de gesuikerde appeltjes.
10. Doe de bladerdeeg dicht over de appeltjes en duw vervolgens met de vingers alles dicht.
11. Druk de zijkanten nog eens goed aan met een vork.12. Neem het ei en scheid het eigeel van het eiwit. (het eiwit hebben we niet meer nodig)
13. Schilder het eigeel vervolgens op de ongebakken appelflap.
14. Leg alles op bakpapier en steek het ongeveer 20 minuutjes in de oven. (tot dat het goudbruin is)
15. Haal de appelfappen uit de oven en strooi er nog wat suiker op.
16. Laat de appelflappen wat afkoelen.
17. Eet de appelflappen met veel smaak op. Mmmmm... Smakelijk.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten