zaterdag 18 december 2010

De hobbykoks: appelflappen maken

Appelflappen maken:

In de klas kunnen wij ook echte hobbykoks aantreffen. Deze week hebben wij appelflappen gemaakt. Ieder kindje heeft zijn eigen appelflap gemaakt. Mmmmm... Was dat spullen.

Hier kunnen jullie ook enkele sfeer foto's zien:


Hoe ga je nu zelf aan de slag om appelflappen te maken?

1. leg alles klaar


* 1/4 appel
* 1 eigeel
* 1 koffie lepel suiker
* 1 snuifje kaneel
* 1 lepel bloem
* 1 vierkant stuk bladerdeeg


* mes
* deegrol
* aardappelmesje
* keukenborsteltje
* een dunschiller
* 2 kopjes
* een lat
* snijplank
* bakpapier
* oven
* vork
* koffielepel
* aardappelboor
* potje



2. Verwarm de oven voor op 180° en strooi 1 koffielepel bloem op de tafel.

3. wrijf de bloem open op de tafel en veeg de deegrol in met bloem.

4. Rol met de deegrol de bladerdeeg open en snij een stuk van ongeveer 12 cm op 12 cm uit in het bladerdeeg.


5. Haal het klokhuis uit de appel met de appelboor en snij vervolgens de appel in 4 stukjes. Dan schil je de appelstukjes.


6. De kinderen snijden de appels in kleine stukjes.


7. De appelstukjes worden op de ene (diagonale) helft van het bladerdeeg gelegd.


8. Strooi een half koffielepeltje over de stukjes appel.

9. Strooi een snuifje kaneel op de gesuikerde appeltjes.


10. Doe de bladerdeeg dicht over de appeltjes en duw vervolgens met de vingers alles dicht.

11. Druk de zijkanten nog eens goed aan met een vork.

12. Neem het ei en scheid het eigeel van het eiwit. (het eiwit hebben we niet meer nodig)


13. Schilder het eigeel vervolgens op de ongebakken appelflap.



14. Leg alles op bakpapier en steek het ongeveer 20 minuutjes in de oven. (tot dat het goudbruin is)


15. Haal de appelfappen uit de oven en strooi er nog wat suiker op.


16. Laat de appelflappen wat afkoelen.


17. Eet de appelflappen met veel smaak op. Mmmmm... Smakelijk.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten